icon-accounticon-android icon-apple icon-chalet icon-checked icon-contacticon-fidelitecabine icon-movie icon-percentphoneicon-playerBtnicon-skiicon-starscamioncamion camion
Log in

om uw reservaties en offertes te bekijken, uw profielen te beheren, uw persoonlijke gegevens te wijzigen...

Renseignez l'adresse e-mail associée à votre compte. Nous vous enverrons un lien par e-mail pour réinitialiser votre mot de passe.

Wachten op verbinding
De verbinding is mislukt, controleer uw inloggegevens

Wij hebben u een nieuw paswoord toegezonden op het adres

Meer over Skimium

Nieuws van de Franse skistations

24/02/2012

Veilig skiën in Chamonix

Veiligheid is uiterst belangrijk in de bergen : in Chamonix wenst de Vereniging « La Chamoniarde » de skiërs gevoelig maken voor veiligheid op de pistes en organiseert daarvoor op 22 februari een speciale avond sneeuw en veiligheid.

Chamonix is een mythisch skistation in het hartje van de vallei van de Mont Blanc, waar men geniet van een prachtig panorama van rotsen, sneeuw en ijs, met talrijke uitzonderlijke uitzichten. Chamonix heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld en uitgebreid voor het toerisme, onder invloed van verschillende architecturale stromingen. Het station geniet dus van een rijk patrimonium en nodigt u uit zijn kerken en eeuwenoude protestantse kapellen te ontdekken, evenals zijn luxehotels van de Belle Epoque, zijn Art Deco gevels, zijn traditionele boerderijen, en zijn enorme villa’s, chalets en moderne constructies. Het skidomein is modern en verdeeld zich over 3 domeinen: Les Grands Montets, Brévent/ Flégère en het domein van Balme, die elk talrijke en gevarieerde pistes voorstellen voor alle niveaus. Zo vindt iedereen naar zijn smaak op de pistes van Chamonix, liefhebbers van grote afdalingen of van bosskiën, beginners of gevorderden. Om het skiën te vergemakkelijken is een Skimium partner winkel aanwezig in het station.

Omdat veiligheid centraal staat in de bergen, willen professionelen de skiërs gevoelig maken voor het gevaar en de middelen om het gevaar te vermijden, op 22 februari 2012. De vereniging La Chamoniarde, die verantwoordelijk is voor preventie en hulp in Chamonix, organiseert een preventieactie om de vakantiegangers bewust te maken van de gevaren van de lawines. Baanverzorgers, hondengeleiders, brandweermannen zullen aanwezig zijn, evenals de Gendarmerie du Secours en Haute Montagne, het Centre National d’Entraînement à L’Alpinisme et au Ski van de CRS’en, Meteo France…Uitwisselingen en demonstraties met professionelen zullen plaatshebben rond een glaasje warme chocolade en een quiz: er zullen talrijke prijzen te winnen vallen, zoals een Gore-tex, een paar ski’s of een koers met een gids! Afspraak in Chamonix dus om meer te vernemen over ‘hoe zich gedragen’ in de bergen, voor ieders veiligheid.

Ontvang al onze aanbiedingen

Geef uw e-mailadres en abonneer u op onze nieuwsbrief

Volg ons

Vindt u Skimium leuk? Volg onze wereld!

Onze betalingsmethodes

slechts 25% aanbetaling

Voor het beheer van uw klantenrekening worden uw gegevens automatisch verwerkt. Ze worden gebruikt door de onderneming SKIBREAK SAS en de winkel SKIMIUM, waarbij u de reservatie heeft gemaakt. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan partners van de onderneming SKIBREAK.

U heeft het recht om uw gegevens in te zien, recht te zetten en u te verzetten tegen de verwerking ervan. U kunt van dit recht gebruikmaken door contact op te nemen via het volgende adres: service.client@skimium.com