Ski- en snowboardverhuur in de Noordelijke Alpen

Skigebieden in de Noordelijke Alpen

Montchavin, La Grande Terche, La Tania... Misschien ken je deze namen niet, maar het zijn slechts enkele van de vele skigebieden in de Noordelijke Alpen, een van de hooggebergtebolwerken bij uitstek, met meer dan 200 skigebieden. Het omvat Haute-Savoie, Savoie, Isère en Drôme en reikt tot aan Zwitserland en Italië.

De grote Franse skigebieden van La Plagne, Les 3 Vallées en l'Alpe d'Huez werden opgericht in het begin van de 20e eeuw en zijn een ontmoetingsplaats geworden voor de overgrote meerderheid van de Europeanen, dankzij de schoonheid van hun landschappen en de skigebieden die ze bieden. Vervolgens ontwikkelden zich tal van andere resorts.

Het meest begeerde gebied vandaag de dag is de 3 Vallées, dat wordt beschouwd als het grootste skigebied ter wereld, dat Méribel (1600, Altiport, Les Allues, Mottaret, Centre), Courchevel 1650, Les Menuires, La Tania, Val Thorens, Brides-les bains en St Martin de Belleville samenbrengt met meer dan 400 km2 aan pistes.

De departementen Savoie en Haute Savoie zijn de thuisbasis van een groot aantal hooggelegen resorts met een uitzonderlijke, langdurige sneeuwbedekking. Deze twee departementen hebben ook een groot aantal kleine, bosrijke resorts die erg charmant en rustig zijn. Isère heeft ook veel gevarieerde, toegankelijke resorts. Familieresorts zoals Vaujany en l'Alpe d'Huez liggen niet ver van internationale resorts zoals Les 2 Alpes.

Skiverhuur in de Noordelijke Alpen:

Ontdek het Noordelijke Alpenmassief, een must om te skiën in Frankrijk. Huur je skimateriaal online, voordat je de rijkdom van dit massief en de diversiteit aan praktijken en skiniveaus ontdekt die worden aangeboden door skioorden als Chamonix, Val Thorens, Avoriaz en alle andere:

Ontdek de andere massieven en hun resorts en winkels voor uw skiverhuur:

Loading...